Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem

Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem
Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 722 kalorie, 103g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $7.55 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszony królik z oliwkami, Duszony Królik Z Popękanymi Oliwkami, oraz Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Królika doprawić solą i pieprzem. Pracując w 2 partiach, brązowy królik na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się od czasu do czasu, aż stanie się chrupiący, około 10 minut; obniżyć ciepło do umiarkowanego w drugiej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Przenieś królika na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
3
Dodaj wino na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wlać wino do filiżanki; wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodać koncentrat pomidorowy i wiązki rozmarynu i gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
8
Dodaj królika i wszelkie nagromadzone soki wraz z zarezerwowanym winem na patelnię i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż skwierczy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać 2 szklanki wywaru, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
10
Dodać oliwki i pozostałe 2 szklanki bulionu i gotować, aż sos jest nieco zmniejszona i królik jest miękki, o 20 minut dłużej. Odrzuć wiązki rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cały KrólikCały Królik
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
11
Podawać królika w płytkich miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn