Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem

Gulasz z królika z oliwkami i rozmarynem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 722 kalorie, 103g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $7.55 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszony królik z oliwkami, Duszony Królik Z Popękanymi Oliwkami, oraz Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Królika doprawić solą i pieprzem. Pracując w 2 partiach, brązowy królik na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się od czasu do czasu, aż stanie się chrupiący, około 10 minut; obniżyć ciepło do umiarkowanego w drugiej partii.
Przenieś królika na duży talerz.
Dodaj wino na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Wlać wino do filiżanki; wytrzeć patelnię.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni.
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i wiązki rozmarynu i gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Dodaj królika i wszelkie nagromadzone soki wraz z zarezerwowanym winem na patelnię i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż skwierczy, o 3 protokół.
Dodać 2 szklanki wywaru, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Dodać oliwki i pozostałe 2 szklanki bulionu i gotować, aż sos jest nieco zmniejszona i królik jest miękki, o 20 minut dłużej. Odrzuć wiązki rozmarynu.
Podawać królika w płytkich miseczkach.