Gulasz z homara z pieczoną czerwoną papryką placki ziemniaczane

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj gulaszu z homara z pieczoną papryką ziemniaczaną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 5,35 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków, pomidory w puszkach, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Ze Słodkich Ziemniaków Z Czerwonej Soczewicy, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w bardzo słonej wodzie i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości i miękkości, 25 do 30 protokół.
Podczas gotowania ziemniaków, rozpocząć gulasz. W garnku na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek, marchew, kukurydza i cebula i saute, aż warzywa zaczną się pocić, 5 do 7 protokół.
Dodać pokruszone pomidory, bulion, pastę pomidorową i czosnek. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są gotowane, o 15 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem, składamy homara i kolendrę.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić. Odcedzić ziemniaki i zacieru.
Wymieszać z kwaśną śmietaną, pieczoną czerwoną papryką, koperkiem, pietruszką i estragonem. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut.
Aby uformować ciasto, chwyć kulkę schłodzonej mieszaniny ziemniaków i wklep w 1-calowy dysk o grubości około 3 cali średnicy. W patelni nonstick saute rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Smażyć ciasta, aż będą chrupiące i złociste, około 3 minut na stronę.
Podgrzać gulasz i podawać z plackiem ziemniaczanym na boku.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Roland Lavantureux Petit Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Roland Lavantureux Petit Chablis]()
Roland Lavantureux Petit Chablis
Najbardziej skromny cuvée Lavantureux, Petit Chablis, pozostaje punktem odniesienia dla Domaine pod względem wartości i typowości. Dzięki wyśmienitej kombinacji świeżych owoców i aromatów ostryg, teksturze na podniebieniu, która jest zarówno przyjemna, jak i liniowa, oraz wykończeniu tak pysznym, jak wymaga tego chłodny klimat Chardonnay z wapiennych gleb, ten Petit pozostaje jednym z najwspanialszych ofert w regionie.