Gulasz z gęsi z jęczmieniem i korzeniem selera

Gulasz z gęsi z jęczmieniem i korzeniem selera
Gulasz z gęsi z jęczmieniem i korzeniem selera może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1275 kalorii, 56g białka, oraz 90 g tłuszczu każdy. Na 6,69 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka perłowego jęczmienia, marchew, tłuszcz z kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Gulasz Z Korzenia Selera, Gulasz wołowy (Żubr) i jęczmienny z warzywami korzeniowymi, oraz Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć nogi z nadmiaru tłuszczu. W holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku z pokrywką podgrzej tłuszcz z kaczki na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać nogi i brązowy je, solenie je jak gotować. Nie spiesz się, aby je dobrze rumiane.
3
Przenieść je na talerz i odstawić.
4
Dodaj cebulę i grzyby do garnka, obróć ogień na wysoki i wymieszaj, aby połączyć. Smażyć przez 6 do 8 minut, aż cebula zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać majeranek, dodać nogi do garnka, a następnie wlać bulion. Doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować przez 2 do 3 godzin, aż mięso będzie miękkie. Jeśli dużo tłuszczu zaczyna gromadzić się na powierzchni gulaszu, odtłuść go.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
StadoStado
MięsoMięso
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Gdy gęsie nogi będą miękkie, usuń je, pozwól im trochę ostygnąć, a następnie usuń całe mięso z kości. Wróć mięso do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać jęczmień, marchew i korzeń selera, dobrze wymieszać i gotować przez około 30 minut, aż jęczmień i korzeń selera będą miękkie. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
MarchewMarchew
JęczmieńJęczmień
SólSól
8
Podajemy przyozdobione koperkiem i posypką czarnego pieprzu, a do każdej miski doprawiamy śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Wydrukowano za zgodą Duck, Duck, Goose: Recipes and Techniques for Cooking Duck and Geese, both Wild and Domesticated by Hank Shaw. Copyright © 2013 by Hank Shaw; photographs copyright © 2013 by Holly A. Heyser. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Hank Shaw jest autorem książki Hunt, Gather, Cook i bloga Hunter Angler Gardener Cook, która zdobyła nagrodę Jamesa Bearda dla najlepszego bloga w 2013 roku oraz Nagrodę IACP Best Food Blog award w 2010 i 2011 roku
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
10
Shaw pojawił się na Travel Channel ' s Bizarre Foods, a jego prace pojawiły się w Food & Wine, Organic Gardening, Field & Stream i The Art of Eating, a także w magazynach myśliwskich i konserwatorskich, takich jak Delta Waterfowl, California Waterfowl Magazine i Pheasants Forever. Mieszka w Sacramento w Kalifornii. Dowiedz się więcej na www.honest-food.net.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn