Gulasz z fasoli, grochu i karczocha
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Fasola Fava, groch, i Karczoch gulasz może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 619 kalorii, 25g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką cytryny, pieprz, oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Gulasz Z Karczocha I Fava Z Sosem Cytrynowym, Sałatka Ze Szparagów, Karczochów I Fasoli Fava, oraz Budyń karczochowy z sosem fasolowym Fava.
Instrukcje
Blanszujemy fasolę w 2-litrowym garnku z wrzącą wodą na 1 minutę, następnie odcedzamy na sito i natychmiast przekładamy do miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować. Delikatnie obrać skórki (nie ma potrzeby obierania edamame, jeśli używasz).
Napełnij dużą miskę 4 szklankami zimnej wody i wyciśnij sok z 2 połówek cytryny do miski.
Odciąć łodygi 1 Karczoch i rezerwy.
Odetnij górny cal karczocha ząbkowanym nożem. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż do osiągnięcia bladożółtych liści z bladozielonymi końcówkami.
Pozostałe liście przeciąć na równi z wierzchołkiem DNA karczocha za pomocą noża do parkowania, następnie ćwierć DNA.
Wyciąć rozmyte Dławiki i fioletowe liście nożem do parkowania. Przyciąć ciemnozielone włókniste części od podstawy i boku karczocha, następnie przetrzeć ścięte powierzchnie pozostałą połówką cytryny i umieścić dno karczocha w misce z zakwaszoną wodą.
Trim 1/4 cala od końca zarezerwowanej łodygi, aby odsłonić wewnętrzny rdzeń, a następnie przyciąć boki łodygi w dół do bladego wewnętrznego rdzenia (nie martw się, jeśli pozostała łodyga jest bardzo cienka). Przetrzyj ścięte powierzchnie połową cytryny i włóż do miski z zakwaszoną wodą. Przycinaj Pozostałe karczochy, w tym łodygi, w ten sam sposób.
Drenaż karczochy i pokroić w poprzek na 1/4 cala grubości plastry, w tym łodygi. Gotuj guanciale i cebulę w oleju w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 6 protokół.
Dodać pokrojone karczochy, fasola fava, i pozostałe składniki i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 45 protokół.
* Gulasz można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Gulasz lekko zgęstnieje; dodać wodę do cienkiej do pożądanej konsystencji. * Należy pamiętać, że fasola fava może powodować potencjalnie śmiertelną nietolerancję pokarmową u niektórych osób z basenu Morza Śródziemnego, Afryki i Pacyfiku.* Dostępne w Salumeria Biellese (212-736-7376).