Need a dairy free main course? Gulasz wołowy z ziemniakami i marchewką może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pastę pomidorową, wołowinę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz wołowy z marchewką, Przyprawiony gulasz wołowy z marchewką i miętą, oraz Mignonette Wołowina Z Ziemniakami I Marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wołowinę osuszyć i doprawić 2 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Wołowina
Sól
3
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu, aż się połyska, następnie brązowe mięso, bez tłoczenia, w 3 partiach, obracając, około 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Przełożyć na talerz.
5
Zmniejszyć ogień do średniej, następnie dodać marchew, seler, cebula, i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
6
Wciśnij warzywa na jedną stronę garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj pastę pomidorową do oczyszczonego obszaru i gotuj pastę, mieszając, 2 minuty, a następnie wymieszaj z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Warzywa
8
Dodać ocet i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
9
Wymieszać z winem, liśćmi laurowymi i tymiankiem i gotować, aż wino zmniejszy się o około dwie trzecie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Tymianek
Wino
10
Dodaj bulion do garnka wraz z wodą, wołowiną i dowolnymi sokami z talerza i przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i dusić w piekarniku, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Wołowina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
11
Ustaw duży durszlak w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Cukierki Peachie-o
12
Wlać gulasz do durszlaka. Zwrócić kawałki mięsa do garnka, a następnie wyrzucić Pozostałe ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Garnek
13
Niech gotowanie płyn stać 10 minut.
1
Podczas duszenia wołowiny obrać ziemniaki i pokroić w kliny o szerokości 1/2 cala. Pokrój marchew po przekątnej (1 cal).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Marchew
Wołowina
2
Dodaj ziemniaki i marchew do duszenia (upewnij się, że są zanurzone) i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki i marchew będą miękkie, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Marchew
Gulasz
1
Gulasz poprawia smak, jeśli zostanie wykonany co najmniej 1 dzień wcześniej. Schłodzić (przykryć raz schłodzić) do 5 dni. Podgrzać, przykryć, na średnim ogniu lub w piekarniku 177°.