Gulasz wołowy z pieczarkami
Gulasz wołowy z pieczarkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 459 kalorii, 37g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odebrać consomme wołowiny, czosnek, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Gulasz wołowo-jęczmienny z grzybami, Gulasz wołowy z grzybami Shiitake, oraz Staromodny gulasz wołowy z pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę posypać mięsem. Wrzuć do płaszcza.Roztopić masło z oliwą z oliwek w ciężkim garnku. Podsmaż mięso na dużym ogniu partiami; Usuń na talerz, gdy będzie brązowy.
Dodaj szalotki i czosnek na patelni( bez czyszczenia); saute przez 2 minuty na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować przez 2 minuty.
Wlać wino i consomme (i dodać dodatkowe pół puszki wody w tym czasie, jak również.) Następnie dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać z powrotem do mieszanki rumiane mięso. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj gałązki tymianku do garnka.Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 45 minut. Po tym czasie wymieszaj 2 łyżki mąki z odrobiną wody i wlej do gulaszu. Pozostawić do gotowania i zagęścić jeszcze dziesięć minut. Wyłączyć ogień i pozostawić gulasz na 15 do 20 minut przed podaniem.