Gulasz wołowy w pikantnym sosie Berbere

Gulasz wołowy w pikantnym sosie Berbere
Gulasz wołowy w pikantnym sosie Berbere może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz imbir, mielony paprikan i cayenne, mielone goździki i ziele angielskie oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny Gulasz Warzywny Wołowy, Pikantny Gulasz Ananasowo-Wołowy, oraz Pikantny gulasz wołowy z fasolą i papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym pulsuj cebulę, aż do bardzo drobno pokrojonej w kostkę (prawie pured).
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Roztopić masło w 4-do 5-quart patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę i mieszać, aż rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodaj imbir, papryka, cayenne, kminek, kozieradka, kurkuma, cynamon, kardamon, goździki i ziele angielskie; mieszać do pachnącego, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
KardamonKardamon
CynamonCynamon
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
GoździkiGoździki
ImbirImbir
KminekKminek
5
Dodaj pomidory, Wino i wołowinę; doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu, następnie przykryć, zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina będzie bardzo miękka po przekłuciu, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WołowinaWołowina
WinoWino
6
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
1
Berbere: ta mocna mieszanka przypraw jest podstawą wszystkich etiopskich potraw. Może zawierać goździki, cayenne, imbir, kminek, kurkumę i cynamon, wśród innych przypraw. Typowe są również mielone nasiona kozieradki, które dodają lekko słodkiego smaku. Kup je na rynkach Bliskiego Wschodu lub w przyprawach Penzeys (09 USD za 1/4 szklanki słoika; www.penzeys.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kozieradka MielonaKozieradka Mielona
CynamonCynamon
KurkumaKurkuma
BerbereBerbere
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
GoździkiGoździki
KminekKminek
NasionaNasiona
2
Injera: autentyczna injera jest wytwarzana ze sfermentowanego teffu, ziarna pospolitego w Etiopii. Gąbczasta, bąbelkowa konsystencja chleba jest podobna do naleśnika. Jeśli autentyczność jest twoim celem, możesz kupić mąkę teff z rynku abisyńskiego ($25 za 5 lb.; www.abyssinianmarket.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TeffMąka Teff
ChlebChleb
ZiarnaZiarna
TeffTeff
3
Tej: To Etiopskie wino miodowe jest tradycyjnym dodatkiem do pikantnych gulaszów, ale niewielu sprzedawców w Stanach Zjednoczonych ma autentyczny importowany tej. Butelkę można kupić w wielu etiopskich restauracjach, ale dostępną alternatywą jest wytrawny Riesling, który pięknie komponuje się z pikantnym gulaszem wołowym. Nasz ulubiony: Sptlese Rieslings z niemieckiego regionu Mosel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suchy RieslingSuchy Riesling
Miód PitnyMiód Pitny
Gulasz WołowyGulasz Wołowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawSos
Magazyn