Meksykański gulasz wołowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1057 kalorii, 77g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka piwa lager, mielony cynamon, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Gulasz Wołowy Po Meksykańsku, Gulasz Z Wołowiną I Fasolą Po Meksykańsku, oraz Gulasz Wołowy Po Meksykańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Łodyga i nasiona chiles i umieścić w garnku z bulionu wołowego na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie do rozpuszczenia (patrz Nota kucharza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Rozgrzać duży holenderski piekarnik z mżawką oleju na średnim ogniu, i dodać boczek na patelni i mieszać, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wyjąć łyżką szczelinową. Mięso osuszyć, doprawić odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu, następnie dodać do kapiących boczków i równomiernie zarumienić mięso. Brąz mięso w 2 partiach, jeśli to konieczne, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, Obrane
6
Usuń mięso i w razie potrzeby dodaj kolejną mżawkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodać cebulę i czosnek i zmiękczyć kilka minut. Wymieszać z kminkiem, kolendrą, kakao, cynamonem i goździkami, i wymieszać do tostów przypraw i połączyć. Podgrzać patelnię piwem i odparować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Papier Ryżowy
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
W robocie, puree zmiękczoną paprykę i bulion z pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Wlać do garnka, wsunąć z powrotem rumiane mięso i boczek i skropić miodem. Przykryć garnek i przełożyć do piekarnika na 2 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso rozpadnie się widelcem. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead. Podgrzać na średnim ogniu i dodać sok z limonki tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina Wieprzowa
10
Udekoruj kwaśną śmietaną i świeżymi liśćmi kolendry i podawaj z tortillami lub ryżem i ciepłą czarną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.