Gulasz Wołowy Po Meksykańsku
Meksykański gulasz wołowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1057 kalorii, 77g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka piwa lager, mielony cynamon, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Gulasz Wołowy Po Meksykańsku, Gulasz Z Wołowiną I Fasolą Po Meksykańsku, oraz Gulasz Wołowy Po Meksykańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Łodyga i nasiona chiles i umieścić w garnku z bulionu wołowego na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie do rozpuszczenia (patrz Nota kucharza).
Rozgrzać duży holenderski piekarnik z mżawką oleju na średnim ogniu, i dodać boczek na patelni i mieszać, aż chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową. Mięso osuszyć, doprawić odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu, następnie dodać do kapiących boczków i równomiernie zarumienić mięso. Brąz mięso w 2 partiach, jeśli to konieczne, aby nie tłoczyć patelni.
Usuń mięso i w razie potrzeby dodaj kolejną mżawkę oleju.
Dodać cebulę i czosnek i zmiękczyć kilka minut. Wymieszać z kminkiem, kolendrą, kakao, cynamonem i goździkami, i wymieszać do tostów przypraw i połączyć. Podgrzać patelnię piwem i odparować.
W robocie, puree zmiękczoną paprykę i bulion z pomidorami.
Wlać do garnka, wsunąć z powrotem rumiane mięso i boczek i skropić miodem. Przykryć garnek i przełożyć do piekarnika na 2 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso rozpadnie się widelcem. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead. Podgrzać na średnim ogniu i dodać sok z limonki tuż przed podaniem.
Udekoruj kwaśną śmietaną i świeżymi liśćmi kolendry i podawaj z tortillami lub ryżem i ciepłą czarną fasolą.