Gulasz wołowy mamy

Gulasz wołowy mamy
Gulasz wołowy mamy zajmuje około 3 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 10 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 240 kalorii, 17 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako danie główne w bardzo przystępnej cenie. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gulasz wołowy po burgundzku mamy, Gulasz wołowy z wolnowaru mamy i Gulasz wołowy z wolnowaru mamy.

Instrukcje

1
Włóż kości zupy i wodę do holenderskiego piekarnika lub czajnika do zupy. Powoli doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ząbki Czosnku, Posiekane, OpcjonalnieZąbki Czosnku, Posiekane, Opcjonalnie
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Odłóż kości wołowe na bok, aż ostygną na tyle, że będzie je można znieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kość WołowaKość Wołowa
3
Usuń mięso z kości; usuń kości i włóż mięso z powrotem do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Dodać ziemniaki, marchew, cebulę, kaszę jęczmienną, pomidory, sól, pieprz, czosnek i liść laurowy według uznania. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub do momentu, aż warzywa i jęczmień będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
JęczmieńJęczmień
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
6
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; wmieszać do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GulaszGulasz

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec to moje ulubione dania z gulaszu wołowego. Te pełne wina czerwone są idealnym dodatkiem do pożywnego gulaszu wołowego. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia79
Magazyn