Gulasz Rybny Cioppino

Gulasz Rybny Cioppino
Gulasz rybny Cioppino to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 33g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 6,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy liść laurowy, liście bazylii, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zuppa Di Pesce, Cioppino, czyli gulasz rybny, Łatwy i zdrowy gulasz rybny Cioppino, oraz Cioppino: Dobry Czajnik Ryb dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
w garnku z grubym dnem ustawionym na średnim ogniu, ciepła filiżanka oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać czosnek i pory i saute aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
3
Dodaj tymianek oregano, płatki czerwonej papryki, sól, pieprz i koper włoski. Kontynuuj gotowanie kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj zielony pieprz, seler i marchew, saute o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5
Dodaj pastę pomidorową, mieszając, aż zacznie się karmelizować, około 2 minut. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać 2 szklanki wina. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej. Dusić i zmniejszyć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj liść laurowy, pomidory z sokiem, sok z małży, i Worcestershire. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć garnek i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Usunąć liść laurowy. Za pomocą miksera zanurzeniowego z grubsza puree podstawę zupy. Przyprawę dostosuj do smaku solą i pieprzem. Możesz zrobić cioppino naprzód do tego punktu. Przechowywać w lodówce do 3 dni. W dużej patelni z pokrywą ustawioną na średnim ogniu, ogrzać Pozostałe 1 szklankę białego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać małże, przykryć i pary. potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż większość Małży otworzyć, o 6 protokół. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Otwarte małże przełożyć na talerz i odstawić w ciepłe miejsce. Przecedzić płyn przez gazę prosto do bazy cioppino. Doprowadzić bazę na wolnym ogniu. dodaj ryby i krewetki do garnka, mieszając połączyć. Gdy krewetki są różowe i gotowane przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodaj przegrzebki, kalmary, gotowane małże (z lub bez muszli, jak uważasz za stosowne) i posiekaną natkę pietruszki. Dusić jeszcze o 1 minutę. Chochla cioppino do ciepłych płytkich misek,
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
CioppinoCioppino
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
10
Dekoruj bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
11
Podawać na ciepło.

Składniki

1liść laurowy liść laurowyliść laurowy liść laurowy1zielona papryka (rdzeniowa, Siewna i posiekana) zielona paprykazielona papryka (rdzeniowa, Siewna i posiekana) zielona papryka1warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)794papryka habaneropomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkępomidory pokrojone w kostkę (28 oz) puszka pomidorów pokrojonych w kostkę1marchew (z grubsza posiekana) marchewmarchew (z grubsza posiekana) marchew1łodygaseler (grubo posiekany) łodyga seleraseler (grubo posiekany) łodyga selera4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki18małże małżemałże małże7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1żarówka kopru włoskiego (rdzeniowana, przycięta obrana, przycięta i cienko pokrojona) żarówka kopru włoskiego (rdzeniowana, przycięta obrana, przycięta i cienko pokrojona)227papryka habanerojędrna biała rybajędrna biała ryba2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście bazyliiposiekane świeże liście bazylii1porcja startego parmezanuświeże liście tymianku, mieloneświeże liście tymianku, mielone4warzywo (np. szpinak)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2pory (białe i bladozielone części, posiekane, umyte, suszone i grubo posiekane) porypory (białe i bladozielone części, posiekane, umyte, suszone i grubo posiekane) pory1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2warzywo (np. szpinak)świeże mielone liście oreganoświeże mielone liście oregano591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki227papryka habaneropierścienie calamripierścienie calamri1warzywo (np. szpinak)Cebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm227papryka habaneromajonez i więcej, w razie potrzebymajonez i więcej, w razie potrzeby227papryka habanero1 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana227papryka habanero2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty chili2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty chili2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanuMarynowana fasolka szparagowaMarynowana fasolka szparagowa

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn