Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar
Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar zajmuje ok. 55 minut od początku do końca. To danie główne ma 577 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 1,73 zł za porcję. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, ekstra dojrzałego cheddaru, ciecierzycy i mąki samozbierającej. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Potrawka pomidorowo-warzywna z pierożkami z serem Cheddar, Gulasz wołowy z pierogami Cheddar, oraz Pierogi Z Pomidorami Cheddar.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym naczyniu żaroodpornym z pokrywką, następnie podsmażyć cebulę i seler przez 5 minut, aż zmięknie i zacznie kolorować. Wlać pomidory i puszkę wody, następnie wymieszać z harissą, cukinią i ciecierzycą i pokruszyć w kostce bulionu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 18 minut, aż warzywa będą prawie miękkie.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
W międzyczasie masło wcierać w mąkę i proszek do pieczenia z dużą szczyptą soli, a następnie wymieszać z serem okrągłym ostrzem. Dwie minuty przed gotowym gulaszem wlej mleko do masy kluskowej i wymieszaj nożem, aby uzyskać ciasto. Obróć się na powierzchnię roboczą (nie ma potrzeby mąki), lekko uformuj kiełbasę i pokrój na 8 równych kawałków. 3
Kładziemy pierogi na wierzchu gulaszu i pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut, aż się zrumienią i ugotujemy.