Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar

Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar
Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar zajmuje ok. 55 minut od początku do końca. To danie główne ma 577 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 1,73 zł za porcję. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, ekstra dojrzałego cheddaru, ciecierzycy i mąki samozbierającej. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Potrawka pomidorowo-warzywna z pierożkami z serem Cheddar, Gulasz wołowy z pierogami Cheddar, oraz Pierogi Z Pomidorami Cheddar.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym naczyniu żaroodpornym z pokrywką, następnie podsmażyć cebulę i seler przez 5 minut, aż zmięknie i zacznie kolorować. Wlać pomidory i puszkę wody, następnie wymieszać z harissą, cukinią i ciecierzycą i pokruszyć w kostce bulionu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 18 minut, aż warzywa będą prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
HarissaHarissa
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
2
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W międzyczasie masło wcierać w mąkę i proszek do pieczenia z dużą szczyptą soli, a następnie wymieszać z serem okrągłym ostrzem. Dwie minuty przed gotowym gulaszem wlej mleko do masy kluskowej i wymieszaj nożem, aby uzyskać ciasto. Obróć się na powierzchnię roboczą (nie ma potrzeby mąki), lekko uformuj kiełbasę i pokrój na 8 równych kawałków. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
GulaszGulasz
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Kładziemy pierogi na wierzchu gulaszu i pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut, aż się zrumienią i ugotujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Winnica Halter Ranch Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 37 dolarów za butelkę.
Halter Ranch Vineyard Cabernet Sauvignon
Halter Ranch Vineyard Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon jest naszą najszerzej sadzoną odmianą na ranczu Halter z ponad 70 akrami winorośli. Nasz Cabernet Sauvignon ma klasyczny profil z aromatami ciemnej wiśni i grafitu. Jasne i świeże na podniebieniu, to wino ma smaki czerwonych i czarnych porzeczek z nutą wiórków ołówkowych. Połącz z pizzą opalaną drewnem, duszowaną dziczyzną i pieczonym lub grillowanym mięsem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn