Gulasz mięsno-warzywny po meksykańsku-Molcajete Azteca

Gulasz mięsno-warzywny po meksykańsku-Molcajete Azteca
Gulasz mięsno-warzywny w stylu meksykańskim-Molcajete Azteca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 20g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ostry sos, awokado, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bacheofe (Alzacki gulasz mięsno-warzywny), KARI-KARE (gulasz mięsno-warzywny w sosie orzechowym), oraz Meksykańska Kanapka Z Grillowanymi Warzywami.

Instrukcje

1
Podsmaż boczek na dużej patelni, aż będzie chrupiący; wyjąć z patelni, zastrzegając kapiele, pokroić na małe kawałki, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać olej do boczku kapie w średniej temperaturze, następnie smażyć paski kurczaka i wołowiny, aż rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 7 minutes.In inny duży rondel na średnim ogniu, wymieszać wrzącą wodę i granulki bulionu, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granulki BulionoweGranulki Bulionowe
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj pozostałe składniki (w tym zarezerwowany boczek) i gotowane paski mięsa i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Dekoruj, podawaj i ciesz się!Uwaga: aby Wersja owoce morza z Molcajete Azteca, pominąć kurczaka / wołowina i zamiast tego mają 1/2 Funt łuskane i deveined krewetki, 1/2 przegrzebki funt, i tyle skórki i odkostnione kawałki filet z siei, jak chcesz (o 1/4 funt lub więcej) które można dodać w ciągu ostatnich 5 minut gotowania.Uwaga # 2: dodaliśmy również puszkę czarnej fasoli do przepisu, aby uzyskać dobry efekt. Jeśli zupa nie jest tak gęsta, jak byś chciał, spróbuj dodać puszkę fasoli refried - działa dobrze! Serwowaliśmy go również z chrupiącymi paskami tortilla i odrobiną meksykańskiej cremy zamiast monterey jack. To uniwersalny przepis, więc eksperymentuj i baw się dobrze! :) Jeśli zrobiłeś bogaty i pyszny przepis na sos Enchilada mojego, możesz rozpoznać wiele składników zupy-aby sos do zupy, użyj 2 szklanek sosu, dodaj 1 szklankę gorącej wody i 1/2 łyżeczki granulek z kurczaka, a następnie dodaj gotowanego kurczaka i udekoruj składniki jak zwykle.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Paski TortillaPaski Tortilla
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Fasola RefriedFasola Refried
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
BielikBielik
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszony proszek ancho chilesuszony proszek ancho chile1dojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w plastry, do dekoracjidojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w plastry, do dekoracji1slicegrubo krojony mięsisty boczekgrubo krojony mięsisty boczek227Orzechy dowolne (posiekane)wołowina, np. stek z flanki, pokrojona w paskiwołowina, np. stek z flanki, pokrojona w paski2(może być lub przeglądać)granulat bulionu wołowegogranulat bulionu wołowego0(może być lub przeglądać)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie11 funt cukinii,chicken bouillon granulechicken bouillon granule0(może być lub przeglądać)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1(może być lub przeglądać)1 łyżka barwnika spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1 łyżka barwnika spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano11 funt cukinii,wytrawne sherrywytrawne sherry1(może być lub przeglądać)Sos Tabasco lub 1/2 łyżeczki ulubionego ostrego sosu, do smakuSos Tabasco lub 1/2 łyżeczki ulubionego ostrego sosu, do smaku6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonystarty ser Monterey jack, do dekoracjistarty ser Monterey jack, do dekoracji454Orzechy dowolne (posiekane)pieczarki pokrojone na półpieczarki pokrojone na pół2(może być lub przeglądać)czosnek pieczony mielonyczosnek pieczony mielony6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smakusól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyposiekana szalotka, do dekoracjiposiekana szalotka, do dekoracji2piersi z kurczaka bez kości, pokrojone w paskipiersi z kurczaka bez kości, pokrojone w paski1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża słodka cebulaposiekana świeża słodka cebula425Orzechy dowolne (posiekane)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucia w ustach, oprawione subtelnymi nutami dębu ze starzenia w beczkach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn