Gulasz klopsikowo-Oliwkowy (Albondigas Verdes)
Gulasz z klopsikami i oliwkami (Albondigas Verdes) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis służy 6 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 29g białka, oraz 41 g tłuszczu. Mieszanka oliwek, jaj, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to GULASZ Z KLOPSIKÓW (SUDADO DE ALBÓNDIGAS), Albóndigas Estofadas al Tomate (gulasz z klopsików i pomidorów), oraz Estofado de Albóndigas.
Instrukcje
Wymieszać mieloną wołowinę, mieloną wieprzowinę, biały ryż, mieloną cebulę i jajka razem w dużej misce. Formować w 1 cal klopsiki; odstawić.
Umieścić pomidory i jalapenos w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż tomatillos zmiękną i zaczynają się żółty kolor, o 15 protokół.
Odcedzić, następnie przenieść zawartość rondla do blendera wraz z ćwiartkami cebuli, czosnku, kolendry, zielonych oliwek i 1 szklanką wody. Zmiksować na niemal gładką masę.
Rozgrzać olej w rondlu używanym do gotowania pomidorów. Gdy jest gorąco, wlać sos tomatillo i doprowadzić do wrzenia, mieszając.
Wlać 3 szklanki wody i powrócić do wrzenia. Doprawić do smaku solą.
W razie potrzeby dodać wodę, aby całkowicie pokryć. Dusić, pokryte, aż klopsiki są gotowane przez i zupa jest gęsta, o 30 protokół.