Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami

Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami
Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na 4,61 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, fasolkę pinto-namoczoną przez noc w wodzie, oliwki calamatan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Cytrynami I Oliwkami, Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, oraz Gulasz jagnięcy ze szpinakiem i fasolą Garbanzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przykryć suszoną fasolę wodą. Dusić fasolę z liściem laurowym na małym ogniu do miękkości, o 45 protokół. Pozostaw fasolę w wodzie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
2
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
3
Dodać połowę jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Mięso brązowo na umiarkowanie wysokim ogniu, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałym olejem i jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
4
Dodać pancetta i masło do zapiekanki i gotować na małym ogniu, aż pancetta jest lekko chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/3 Funta Cienko Pokrojonej (ale Nie Golonej) Szynki Parmeńskiej Lub Pancetty1/3 Funta Cienko Pokrojonej (ale Nie Golonej) Szynki Parmeńskiej Lub Pancetty
5
Dodaj szalotki i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, 3 do 5 protokół. Wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Wymieszać pastę pomidorową, a następnie wino i dusić, mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Ubić wywar na gładką masę i doprowadzić do wrzenia. Jagnięcinę wrzucić do zapiekanki i dusić na małym ogniu, kilka razy, aż jagnięcina będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Wysuszoną fasolę odsączyć, dodać do gulaszu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Ugotować fasolkę lima w małym rondlu wrzącej wody do miękkości, o 4 protokół; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
9
Dodać fasolkę lima do gulaszu i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwkami. Gulasz wymieszać w płytkich miseczkach, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę
10
Make Ahead: gulasz jagnięcy można przygotować w Kroku 3 i przechowywać w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn