Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami
Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na 4,61 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, fasolkę pinto-namoczoną przez noc w wodzie, oliwki calamatan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Cytrynami I Oliwkami, Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, oraz Gulasz jagnięcy ze szpinakiem i fasolą Garbanzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryć suszoną fasolę wodą. Dusić fasolę z liściem laurowym na małym ogniu do miękkości, o 45 protokół. Pozostaw fasolę w wodzie do gotowania.
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać połowę jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Mięso brązowo na umiarkowanie wysokim ogniu, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałym olejem i jagnięciną.
Dodać pancetta i masło do zapiekanki i gotować na małym ogniu, aż pancetta jest lekko chrupiące, o 4 protokół.
Dodaj szalotki i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, 3 do 5 protokół. Wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Wymieszać pastę pomidorową, a następnie wino i dusić, mieszając, przez 3 minuty.
Ubić wywar na gładką masę i doprowadzić do wrzenia. Jagnięcinę wrzucić do zapiekanki i dusić na małym ogniu, kilka razy, aż jagnięcina będzie miękka, około 1 godziny.
Wysuszoną fasolę odsączyć, dodać do gulaszu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Ugotować fasolkę lima w małym rondlu wrzącej wody do miękkości, o 4 protokół; dobrze odcedzić.
Dodać fasolkę lima do gulaszu i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwkami. Gulasz wymieszać w płytkich miseczkach, posypać natką pietruszki i podawać.
Make Ahead: gulasz jagnięcy można przygotować w Kroku 3 i przechowywać w lodówce do 2 dni.