Guisado de Camarones (krewetki w sosie pomidorowym Criolla)
Guisado de Camarones (krewetki w sosie pomidorowym Criolla) jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 28g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 85 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz czosnek, sól i pieprz, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Przynosi wam to moje kolumbijskie przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to KREWETKA KREOLSKA (CAMARONES A LA CRIOLLA), KREWETKA KREOLSKA (CAMARONES A LA CRIOLLA), oraz Camarones en Apuro (krewetki po Kolumbijsku z sosem pomidorowym).
Instrukcje
Masło rozpuścić na dużej patelni z sosem na średnim ogniu.
Dodać cebulę i paprykę, i gotować do miękkości, o 7-8 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez minutę więcej.
Ubić bulion, dodać pomidory i kminek w proszku i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodaj krewetki i gotować przez około 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać sok z limonki i pietruszkę.
Podawać na ugotowanym białym ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.