Guinness® i sernik czekoladowy
Guinness® i sernik czekoladowy wymaga ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 11g białka, oraz 58 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, czekoladowe ciasteczka, irlandzkie piwo stout i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Sernik Czekoladowo-Guinnessowy, Sernik Czekoladowy Guinness, oraz Mus Do Sernika Czekoladowego Guinness.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj 9-calową patelnię springform z masłem.
Zmiksowane ciasteczka, masło, 2 łyżki cukru i kakao Połącz w małej misce; wymieszaj; naciśnij na dno przygotowanej patelni springform.
Umieść serek w dużej misce i ubić mikserem elektrycznym ustawionym na niską prędkość, aż będzie gładki. Ubijając powoli dodaj 1 szklankę cukru, a następnie jajka, po kolei. Kontynuuj bicie, aż będzie gładkie.
Połącz chipsy czekoladowe i śmietanę w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej, aż czekolada całkowicie się rozpuści, mieszając co 30 sekund. Ubić czekoladę do mieszanki serków śmietankowych.
Dodać śmietanę, sól, piwo, i wanilia; blend do gładkiej.
Wlać mieszaninę na skorupę.
Umieść patelnię w dużym, głębokim naczyniu do pieczenia. Napełnij naczynie wodą, aby pokryć dolną połowę patelni springform.
Sernik piec w łaźni wodnej w nagrzanym piekarniku przez 45 minut; wyłączyć piekarnik; pozostawić sernik w piekarniku lekko uchylonymi drzwiami piekarnika kolejne 45 minut; wyjąć z piekarnika. Przeciągnij nóż wzdłuż krawędzi sernika, aby poluzować z patelni. Schłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.
Roztopić półsłodką czekoladę w małej misce za pomocą kuchenki mikrofalowej. Aby koniczyny czekolady upuszczając 3 małe krople stopionej czekolady blisko siebie na woskowanym papierze. Przeciągnij wykałaczkę między dwoma kropkami na zewnątrz, aby łodyga; schłodzić, aż stwardnieje. Ułóż koniczyny czekoladowe na schłodzonym serniku do dekoracji.