Guacamole i frytki
Guacamole i frytki mogą być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz awokado, sok z limonki, chipsy tortilla i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Guacamole z wiórkami kukurydzianymi (guacamole Con Totopos), Guacamole i frytki, oraz Guacamole z frytkami z kminku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć awokado, cebula, jalapeo, kolendra, sok z limonki, sól, i pieprz. Dobrze wymieszać.
Podawać z chipsami tortilla.Wskazówka: planuj z wyprzedzeniem. Guacamole można przygotować do dwóch godzin przed podaniem. Aby nie zbrązowieje, przykryj miskę folią tak, aby owijka leżała bezpośrednio na guacamole, bez powietrza między nimi, a następnie schłodzić.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Adelsheim Pinot Noir (pół butelki) z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)]()
Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)
Dzięki szerokiej gamie pochodzenia i klonów, to wino wyświetla czerwone aromaty kandyzowanej wiśni, granatu i maliny na nosie i podniebieniu. Ponadto można znaleźć lekki dotyk brązowych przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, cynamon, all-spice. Wierny naszemu stylowi domowemu, jest elegancko teksturowany z płynnie zintegrowanymi, jedwabistymi, polerowanymi Kannami. Połącz go z łososiem, ahi, cielęciną, wieprzowiną, drobiem (pomyśl o kaczce), beefor obfite przystawki Wegetariańskie.