Grzybowo-jęczmienne "Risotto" z szałwią
"Risotto" z szałwią z dzikich grzybów i jęczmienia może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bogaty zapas porcini, masło, parmezan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Risotto Z Grzybami I Jęczmieniem, Jęczmienne Risotto z grzybami, oraz Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jęczmień i wodę w misce.
Odstawić na 2 godziny; odcedzić.
Przynieś bogaty bulion Porcini na wolnym ogniu w rondlu.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 5 minut lub do miękkości.
Dodać grzyby i sól; gotować 3 protokół.
Dodaj jęczmień, bogaty bulion borowików i szałwię do mieszanki cebuli. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż większość cieczy zostanie wchłonięta.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem, masłem i pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.