Grzanki Polenta
Grzanki Polenta może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 103 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki kukurydzianej, pół na pół, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Warzywa z grzankami Polenta, Brokułowy Rabe z grzankami Polenta, oraz Sałatka Cezar z grzankami Polenta.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować wodę i sól.
Dodaj mąkę kukurydzianą, stale mieszając trzepaczką, aż mączka kukurydziana zacznie wchłaniać płyn (około 2 minut). Zmniejszyć ogień do niskiego; gotować 20 minut, często mieszając. Wymieszać na pół i pół; gotować 15 minut, często mieszając.
Łyżka mieszanki mąki kukurydzianej do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Za pomocą szpatułki pokrytej sprayem do gotowania, rozprowadź na równą warstwę. Chill, uncovered, 30 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Obrócić polentę na suchą powierzchnię; pokroić w 1/2-calowe kostki.
Umieść kostki polenta na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 45 minut, obracając raz łopatką. Schłodzić na stojaku z drutu.