Gry Kury Pod Cegłami
Gry Hens Under Bricks może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 78g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1046 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, płatki pieprzu, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kury Z Grilla, Kury Z Grilla, oraz Karaiby Gry Kury dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć paczki podrobów (jeśli występują) z jam ciała kur łownych i odstawić do innego użytku.
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz ciała i jamy szyi. Kury łowne opłukać wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą, a następnie osuszyć i osuszyć, wewnątrz i na zewnątrz, ręcznikami papierowymi.
Umieść kurę na piersi. Za pomocą nożyc do drobiu i zaczynając od końca szyi, Wytnij kręgosłup, wykonując jedno cięcie wzdłużne po obu stronach.
Wyjąć i wyrzucić kręgosłup lub zapisać go na magazynie. Złóż kurę gry otwartą jak książkę, skórą w dół. Użyj noża do parowania, aby przeciąć każdą stronę mostka. Uruchom kciuki mocno po obu stronach mostka i białej chrząstki, a następnie wyciągnij je.
Odetnij końcówki skrzydeł i przycinaj luźną skórę. Pociągnij w dół na nogi, aby położyć je płasko. Powtórz z pozostałymi kur gry.
Kury umieścić w dużym, nieaktywnym naczyniu do pieczenia, posypać obie strony popękanymi czarnym pieprzem i gorącymi płatkami czerwonej papryki i doprawić solą.
Posypać czosnkiem i szałwią po obu stronach kur gry.
Kury zalać sokiem z cytryny, a następnie oliwą z oliwek, obracając kury, aby pokryć obie strony.
Niech kury marynować w lodówce, pod przykryciem, przez 1 do 2 godzin.
Ustaw grill do bezpośredniego grillowania i rozgrzej do medium. Gdy gotujemy, myjemy i smarujemy ruszt grillowy. Ułóż spatchcocked game hens skin side down na ruszcie.
Umieść cegłę na wierzchu każdej kury, aby pokryła jak najwięcej ptaka. Grilluj kury gry, aż skóra będzie złotobrązowa, od 8 do 10 minut.
Usuń cegły i ostrożnie obróć kury za pomocą szczypiec i szpatułki. Ponownie przykryć cegłami i kontynuować grillowanie, aż druga strona będzie ciemny złoty brąz i kury są gotowane przez, 8 do 10 minut więcej. Możesz dostać kilka flary-ups jak topnienia tłuszczu uderza w ogień. Jeśli tak się stanie, przenieś kury do innej sekcji grilla. Możesz oswoić wszelkie naprawdę poważne flare-upy za pomocą tryskania z pistoletu na wodę (1 lub 2 tryska, aby kontrolować płomienie, są w porządku, ale nie przesadzaj, bo ugasisz ogień). Kury są wykonywane, gdy natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożony w najgrubszą część uda (ale nie dotykając kości) zarejestruje 77°.
Kury przełożyć na talerz i udekorować szałwią i cytryną.