Gruszki Gotowane Z Szampanem
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wino musujące, laskę cynamonu, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szampan Gotowane Gruszki, Gruszki Gotowane Z Szampanem, oraz Migdałowy Szampan gotowane gruszki z migdałową bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i rdzeń gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone.
Wytnij cienki plasterek od spodu każdej gruszki, tworząc podstawę dla gruszek.
Włożyć gruszki do piekarnika holenderskiego i polać gruszkami szampanem i sokiem pomarańczowym.
Dodać laskę cynamonu i całe goździki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż gruszki będą miękkie.
Gruszki podawać na ciepło.
Dekorować, w razie potrzeby.