Gruszka Charlotte

Gruszka Charlotte
Pear Charlotte to dodatek dla 8 osób. Za 1,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 8 g białka i 23 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 25%. Podobne przepisy obejmują Apple Charlotte, Charlotte Russe i Tiramisu Charlotte.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 8 (6 uncji) kokilek o średnicy 3 cali i głębokości 1 1/2 cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Likieru Gruszkowego1 łyżka Likieru Gruszkowego
4
Połóż plasterki gruszki na dużej patelni z 2/3 szklanki cukru, solą, likierem gruszkowym i sokiem z cytryny. Gotuj mieszaninę, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu przez około 10 minut, aż gruszki będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Dojrzałych Gruszek, Takich Jak Comice Lub Bartlett, Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala7 Dojrzałych Gruszek, Takich Jak Comice Lub Bartlett, Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Dojrzałe Gruszki, Takie Jak Comice Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaDojrzałe Gruszki, Takie Jak Comice Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak Komiks Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone W Plasterki 1/Takie Jak Komiks Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone W Plasterki 1/
4 Uncje (1 Sztyft) Słodkiego Masła4 Uncje (1 Sztyft) Słodkiego Masła
(1 Kostka) Słodkie Masło(1 Kostka) Słodkie Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-calowy Kawałek Laski Wanilii1-calowy Kawałek Laski Wanilii
5
W misie miksera elektrycznego umieść masło, pozostałą 1 łyżkę cukru i cynamon. Używając łopatki ustawionej na średnią prędkość, utrzyj mieszaninę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Ekstrakt Waniliowy Lub 1-calowy Kawałek Laski WaniliiEkstrakt Waniliowy Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Każdy kawałek brioszki posmaruj masłem cynamonowym. Trzymając dłuższy bok chleba najbliżej siebie, przekrój każdą kromkę na 3 części. Wyłóż boki kokilek kawałkami brioszki, stroną posmarowaną masłem przylegającą do kokilka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
BriocheBrioche
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Kompaktowo napełnij wnętrze każdego kokilka około 1/4 szklanki mieszanki gruszkowej. Odetnij brioszkę wystającą ponad ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piecz Charlotte przez 15 do 20 minut, aż brioszka się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Na 4 talerze nałóż odrobinę waniliowego sosu budyniowego i rozłóż na wierzchu Charlotte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Na każdym połóż porcję kremu fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
11
W misce ze stali nierdzewnej wymieszaj żółtka, cukier i sól, aż uzyskasz puszystą masę
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
kremowy. Odłożyć na bok.
13
Do rondla o grubym dnie włóż mleko i ekstrakt waniliowy lub laskę wanilii. Zaparzamy mleko i powoli mieszamy je z masą jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą i gotuj budyń, ciągle mieszając drewnianą łyżką, przez około 5 minut, aż zacznie gęstnieć. Powinien pokrywać tył drewnianej łyżki. Nie dopuść do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Ostudzić sos budyniowy w łaźni lodowej. Odcedź i przechowuj w lodówce do momentu użycia. Sos budyniowy można przechowywać w lodówce przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn