Groszek kremowy z miętą
Kremowy groszek z miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 56 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka pieprzu, masła, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Groszek Kremowy, Kukurydza kremowana z groszkiem, oraz Kukurydza Ze Śmietaną I Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżo łuskanego grochu, gotuj w rondlu 4-5-litrowym wrzącej wody (nie osolonej), odkrytym, do miękkości, 3 do 5 minut, a następnie odcedzaj w durszlaku.
Energicznie gotować śmietanę z 1/4 szklanki mięty w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel, aż lekko zagęszczony i zredukowany do około 1/2 szklanki, 4 do 5 protokół.
Wlać przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając i odrzucając miętę.
Seler i cebulę ugotować na maśle w 4-do 5-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, około 4 minut.
Dodaj ugotowany świeży lub rozmrożony mrożony groszek i gotuj, mieszając, aż do ogrzania, 3 do 5 minut. Wymieszać śmietanę, sól, pieprz i energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż groszek są dobrze pokryte, o 1 minutę. Wymieszać pozostałe 2 łyżki mięty i soli do smaku.