Groch duszony z sałatą i cebulą

Groch duszony z sałatą i cebulą
Groszek duszony z sałatą i cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sałatę bostońską, masło, sól i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszony Groszek Z Dymką I Sałatą, Duszony groszek, sałata i mięta, oraz Szybko duszony groszek, sałata i szalotka.

Instrukcje

1
Usunąć zwiędłe liście, przyciąć łodygi i starannie umyć główki sałaty, aby nie rozpadły się.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
2
Pokroić na ćwiartki. Nawiń kilka pętli Sznurka około każdej ćwiartki, aby utrzymać go w formie w miarę możliwości podczas gotowania.
3
Doprowadzić masło, wodę i przyprawy do wrzenia w rondlu. Następnie dodaj groszek i wrzuć, aby pokryć je płynem. Zakopać pietruszkę pośród nich. Ułóż na nich ćwiartki sałaty i zalej płynem. Przebij krzyż w korzeniach cebuli (do równomiernego gotowania) i rozłóż je między ćwiartki sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
SałataSałata
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
CebulaCebula
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Aby para do gotowania skropliła się i opadła z powrotem na groszek, Odwróć pokrywkę na rondel i napełnij go zimną wodą lub kostkami lodu; lub użyj talerza zupy. Doprowadzić groszek do wrzenia i gotować powoli przez 20 do 30 minut lub do miękkości. Kilka razy w tym okresie zdejmij pokrywę i wrzuć groszek i warzywa, aby zapewnić nawet gotowanie. Gdy woda rozgrzeje się i odparuje w pokrywie lub talerzu zupy, uzupełnij kostkami lodu lub zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Kostki LoduKostki Lodu
WodaWoda
GrochGroch
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Kiedy groszek jest miękki, ich płyn do gotowania powinien prawie całkowicie odparować. Prawidłowe Przyprawianie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
GrochGroch
6
Wyrzucić pietruszkę i sznurki sałaty. Tuż przed podaniem wrzucić groch i cebulę z masłem. Zamień je w naczynie warzywne, ułóż sałatę wokół krawędzi naczynia i podawaj od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SałataSałata
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
CebulaCebula
GrochGroch
7
artykuł var
8
Typ_27_data = {};
9
artykuł
10
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn