Grillowany łosoś z sosem limonkowo-maślanym

Grillowany łosoś z sosem limonkowo-maślanym
Grillowany łosoś z sosem limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka sosu maślanego z limonki, skórki z limonki, fileta z łososia w środkowej części i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, Grillowany łosoś z chilli i masłem limonkowym, oraz Grillowane steki z łososia z masłem limonkowym.

Instrukcje

1
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie grillujemy, boki miąższu w dół, na lekko naoliwionym stojaku grillowym (przykrytym tylko przy użyciu grilla gazowego) 4 minuty. Obróć filety i grilluj (przykryte tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego), aż tylko gotowane, 4 do 6 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Filety posypać skórką i polać 1 łyżką sosu z masła limonkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
WapnoWapno
1
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, łosoś można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn