Grillowany łosoś z sosem jagodowym

Grillowany łosoś z szybkim sosem jagodowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 40g białka, oraz 16G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, szalotki, ziele angielskie ziemi plus dodatkowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany Łosoś Z Sosem Jagodowym, Grillowany Łosoś Z Dzikiej Miedzi Z Sosem Chili Z Jagodami, oraz Jagodowy Grill Grillowany łosoś.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; sauté aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać czosnek, 1/4 łyżeczki grubej soli, 1/4 łyżeczki tymianku i 1/8 łyżeczki ziela angielskiego. Mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać Borówki, 1/4 szklanki wody i ocet. Wymieszać, aby zmiksować. Rozgnieść jagody zacierem ziemniaczanym lub tylnym widelcem i gotować, aż sos zgęstnieje, często mieszając, 3 do 4 minut. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Zdjąć z ognia. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przewiń przed użyciem.
Stojak do grilla szczotkowego z olejem. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Posmaruj łososia z obu stron olejem; posyp grubą solą, tymiankiem, zielem angielskim i czarnym pieprzem.
Grill łososia aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 4 do 5 minut na stronie.
Przenieś na talerze. 2 łyżki pokrojonej mięty wymieszać z ciepłym sosem jagodowym. Łyżka sosu na łososia i posypać pozostałą 1 łyżką mięty.
W porcji: 400 kalorii, 18 g tłuszczu,1 g błonnika
W porcji: 400 kalorii, 18 g tłuszczu,1 g błonnika
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.