Grillowany łosoś z polewą Hoisin i smakiem Śliwkowo-imbirowym

Grillowany łosoś z polewą Hoisin i smakiem Śliwkowo-imbirowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj grillowanego łososia z glazurą Hoisin i smakiem Śliwkowo-imbirowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 488 kalorii, 47g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 5,92 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, śliwki, sos hoisin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Grillowane steki z polędwicy z glazurą imbir-Hoisin, Grillowany łosoś z octem Sherry-miodowo-miodowym i pikantnym pomidorowym smakiem, oraz Grillowany łosoś z octem Sherry-miodowo-miodowym i pikantnym pomidorowym smakiem.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj śliwki, imbir i ocet. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
ImbirImbir
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przygotuj grill do gotowania: jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 4 do 5 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, z zamkniętym kapturem 10 minut,a następnie zmniejsz do umiarkowanie wysokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Filety z łososia natrzeć z obu stron olejem i posypać solą i pieprzem. Ułóż filety na grillu, skórki w dół. Grill, obracając raz, aż tylko gotowane przez, o 6 do 8 minut na stronie, szczotkowanie z sosem hoisin podczas ostatnich 30 sekund gotowania z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sos HoisinSos Hoisin
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Filety przełożyć na półmisek i posypać szalotkami i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
5
Podawać, przechodząc śliwkowy smak na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
śliwkaśliwka

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn