Grillowany łosoś z masłem cytrynowo-pieprzowym
Grillowany łosoś z masłem cytrynowo-pieprzowym to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 566 kalorii, 34g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z masłem ziołowo-cytrynowym Meyer, Masło złożone cytrynowo-koperkowe, oraz Masło Z Koprem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść masło w średniej misce i rozgnieść je gumową szpatułką, aż będzie bardzo rozsmarowane.
Dodać skórkę, czosnek i odmierzoną sól i pieprz i wymieszać, aż do całkowitego połączenia.
Przenieść mieszaninę masła do arkusza folii. Uformuj go w kłodę, zwijając go w plastikową folię, a następnie przekręć końce i złóż Pod, aby uszczelnić.
Umieść w lodówce, aby utwardzić przed użyciem, co najmniej 30 minut.
Cytryny przeciąć na pół i odstawić na bok.
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425).Łososia osuszyć papierowymi ręcznikami. Obie strony filetów zalać olejem i obficie doprawić solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, pocierać ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Umieść łososia na skórce grilla-strona w dół, przykryj grill i gotuj bez przeszkód, aż pojawią się ślady grilla i skóra zacznie się chrupać, około 2 do 3 minut. Używając płaskiej szpatułki, ostrożnie odwróć filety.
Umieść zarezerwowane cytryny wycięte bokiem w dół na grillu. Przykryć grill i nadal gotować, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczyste w środku i cytryny mają znaki grill, o 2 do 4 minut more.To podawać, pokroić 4 (1/4-do 1/2-cala-gruby) rund masła cytrynowo-pieprzowego (będziesz miał trochę na). Na każdym kawałku ryby natychmiast ułożyć okrągłą masę i podawać z grillowanymi połówkami cytryny, aby przecisnąć łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.