Grillowany łosoś z masłem cytrynowo-koperkowym

Grillowany łosoś z masłem cytrynowo-koperkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 312 kalorii, 23G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz filety z łososia, koperek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z cytrynowym masłem koperkowym, Łosoś z masłem cytrynowo-koperkowym, oraz Grillowany łosoś z masłem koperkowym.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce, połączyć masło, koperek, Skórka z cytryny i sok z cytryny; dobrze wymieszać.
Gdy grill jest podgrzewany, ostrożnie olej grill rack.
Umieść filety z łososia, skórą do góry, na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym 4 do 6 cali od średnich węgli. Przykryć grill; gotować 3 minuty. Obrócić stronę skóry w dół; gotować dodatkowe 8 do 10 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Łososia podawać z masłem cytrynowo-koperkowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.