Grillowany łosoś teriyaki z sałatką ogórkową

Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz japońskiego jedzenia. Spróbuj zrobić grillowanego łososia teriyaki z sałatką ogórkową w domu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,41 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Mieszanka ogórka, sos sojowy, złoty cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 87 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Łosoś Teriyaki z sałatką ogórkową, Grillowany łosoś z sałatką ogórkową, oraz Grillowany Łosoś Z Sałatką Ogórkową (Australia).
Instrukcje
Rozgrzej grill do góry i posmaruj solidną blachę do pieczenia olejem. W dużej misce, wymieszać soję, mirin, cukier, imbir i czosnek razem, aż cukier się rozpuści, a następnie wrzucić mrożonego łososia w mieszance sojowej, aż pokryte. Pozostałą marynatę przełożyć do małego rondla i zagotować na wolnym ogniu.
Umieść tacę około 4 cali od ognia, a następnie grilluj przez 20 minut.
Szczotkuj rybę co kilka minut z gotującą się marynatą do ugotowania i zeszklenia. Jeśli filety są grube, być może trzeba je obrócić na boki, aby gotować równomiernie.
Zdjąć z grilla. Marynatę ugotować na wolnym ogniu, aż będzie lepka, a następnie zalać gotowanym łososiem.
Do sałatki z ogórków użyj obieraczki z obrotowym ostrzem, aby obrać ogórek na plasterki. Dodać sos mieszając ocet z sosem sojowym, cukrem i sezamem. Wrzucić ogórek z dressingiem i podawać z łososiem i gotowanym ryżem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do grillowanego łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.