Grillowany łosoś pomarańczowy

Grillowany łosoś pomarańczowy
Grillowany łosoś pomarańczowy to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis na 2 porcje. Jedna porcja zawiera 410 kalorii , 46 g białka i 22 g tłuszczu . Za 5,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest idealny na Czwarty Lipca . Jeśli masz pod ręką sok pomarańczowy, estragon, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 92% wyniku , co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Grillowany łosoś z pomarańczą i burbonem , Grillowany łosoś z pomarańczą i burbonem oraz Grillowany łosoś z pomarańczą i burbonem .

Instrukcje

1
W dużej misce połącz pierwsze osiem składników. Odłóż 2 łyżki marynaty do posmarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlej pozostałą marynatę do zamykanej plastikowej torby; dodaj łososia. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu lub piecz w odległości 6 cali od ognia przez 12–15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuszczyć się widelcem. Od czasu do czasu polewaj zarezerwowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino Barefoot Cellars Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Wino Pinot Noir z piwnic Barefoot
Wino Pinot Noir z piwnic Barefoot
Barefoot Pinot Noir jest owocowy i elegancki, z zachwycającymi aromatami czerwonych owoców i lawendy, które ekscytują już przed pierwszym łykiem! Subtelne nuty dębu podkreślają aromaty wiśni i malin Bing. Ciesz się trwałym, jedwabistym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn