Grillowany łosoś na grzance z majonezem z cebulką
Grillowany łosoś na tostach z majonezem Scallion może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 306 kalorii, 23G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, szalotki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażony łosoś z majonezem i sałatą, Wędzony łosoś i Scallion Scramble z pełnoziarnistym tostem z kozim masłem serowym, oraz Grillowany łosoś z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić. W międzyczasie wymieszać szalotki z 2 łyżeczkami oleju i doprawić solą i pieprzem. Łososia osuszyć i zalać pozostałymi 2 łyżeczkami oleju, doprawić solą i pieprzem.
Gotować szalotki w patelni grillowej, obracając od czasu do czasu, aż będą miękkie i lekko zwęglone, około 6 minut, a następnie przełożyć na deskę do krojenia, aby ostygła.
Dodać łososia do patelni grillowej i gotować, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, o 12 minut w sumie.
Przenieść metalową szpatułką na talerz i lekko ostudzić, a następnie delikatnie płatkować.
Podczas grillowania łososia drobno posiekaj szalotki i wymieszaj z majonezem z selerem naciowym, sokiem z cytryny i miętą. Doprawić solą i pieprzem.
Pieczywo tostowe i lekko posmarować majonezem. Łososia podzielić na grzanki i na wierzch polać majonezem z szalotki i kawałkami frisée.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.