Grillowany Tuńczyk żółtopłetwy z marynatą

Grillowany Tuńczyk żółtopłetwy z marynatą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 470 kalorii, 45g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 5,84 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka steków z tuńczyka żółtopłetwego, sos sojowy, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Spróbuj Tuńczyk Żółtopłetwy Z Grillowaną Salsą Ananasową, Kanapka Z Sałatką Z Tuńczyka Żółtopłetwego, oraz Tuńczyk żółtopłetwy z szalotkami i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nakłuć steki z tuńczyka widelcem i umieścić w płytkim szklanym naczyniu.
Wymieszać olej, sos sojowy, sok z cytryny, musztardę Dijon, skórkę cytryny i czosnek razem w misce; polać steki z tuńczyka. Przykryć naczynie folią i przechowywać w lodówce 1 do 3 godzin.
Rozgrzej grill na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Z marynaty wyjąć tuńczyka. Wytrząśnij nadmiar wilgoci ze steków.
Zalać marynatę do małego rondla i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować marynatę na wolnym ogniu przez 10 minut.
Gotować tuńczyka na rozgrzanym grillu, fastrygowanie z gotowanej marynaty, aż gotowane przez, 5 do 6 minut na stronie.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.