Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa

Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa
Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsan to meksykański przepis, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 41g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli i świeżo popękany pieprz, cebula, świeżo liście kolendry, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 28 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa, Grillowana Papaja Ananasowa Salsa, oraz Grillowany Tuńczyk Z Salsą Mango-Papaya.

Instrukcje

1
Przykryj patelnię grillową lub patelnię sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby podgrzać. Doprawić obie strony tuńczyka solą i popękanym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SólSól
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PiecPiec
PatelniaPatelnia
2
Umieścić tuńczyka na gorącej patelni i gotować 2 do 3 minut na stronę dla średniej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Tymczasem, w średniej misce, połączyć ananas, papaja, cebula, chile pieprz, sok z limonki, kolendra, i olej chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej ChiliOlej Chili
AnanasAnanas
KolendraKolendra
PapajaPapaja
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dobrze wymieszać i doprawić, do smaku, solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Podawać tuńczyka na makaron i łyżka salsy na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn