Grillowany Tuńczyk z Chipotle Ponzu i salsą z awokado

Grillowany Tuńczyk z Chipotle Ponzu i salsą z awokado
Grillowany Tuńczyk z Chipotle Ponzu i salsą z awokado może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 418 kalorii, 44g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 6,67 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ryż, sól, pomidor śliwkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowany kurczak z Chipotle-Salsa z awokado, Grillowane steki z łososia z sosem Chipotle-Ponzu i grillowaną fasolką szparagową, oraz Salsa Taquera-Smoky Chipotle Avocado Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ponzu, umieść 1/2 szklanki soku pomarańczowego i następne 5 składników (przez 1 1/2 chipotle chiles) w blenderze i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Aby przygotować salsę, połącz pokrojony w kostkę ogórek, pomidor, awokado i kolendrę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
OgórekOgórek
AwokadoAwokado
PomidorPomidor
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rybę posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
4
Podgrzej dużą patelnię grillową nieprzywierającą na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
5
Dodaj rybę; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Każdy stek z tuńczyka pokroić po przekątnej na cienkie plastry. Ułóż pokrojonego tuńczyka na ryżu; top z salsą, i skropić ponzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
ZiarnaZiarna
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
RyżRyż
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Grgich Hills Estate Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn