Grillowany tuńczyk na cytrynowo-miętowej sałatce jęczmiennej
Grillowany Tunan nad cytrynowo-miętową sałatką jęczmienną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 48g białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać jęczmień pęczak, ząbki czosnku, skórka cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cytrynowa Miętowa Sałatka Jęczmienna, Sałatka z jęczmienia i tuńczyka z cytryną i koperkiem, oraz Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ciecierzycą i sosem cytrynowo-miętowym.
Instrukcje
1
Połącz 1/2 szklanki mięty, Skórka z cytryny, 4 łyżeczki soku z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku w płytkim naczyniu; dodaj tuńczyka, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Z Cytryny
Czosnek
Pieprz
Mięta
Sól
Tuńczyk
2
Połączyć 1/4 łyżeczki soli i wody w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać jęczmień; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Łyżka jęczmienia do dużej miski; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki mięty, pomidor, zielona cebula, kapary, i oliwki; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Kapary
Oliwki
Pomidor
Mięta
5
Połączyć pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 2 łyżki soku z cytryny i oleju, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Skropić mieszankę jęczmienia; wrzucić delikatnie do herbu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
7
Przygotować grill lub brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Umieść steki z tuńczyka na grillu lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować 2 minuty z każdej strony, aż steki z tuńczyka będą średnio rzadkie lub do pożądanego stopnia doneness. Łyżka o 1 1/2 szklanki mieszanki jęczmienia na każdym z 4 talerzy; góry każdej porcji z 1 stek z tuńczyka.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.