Grillowany Tamarynd i pomarańczowy glazurowany kurczak

Grillowany Tamarynd i pomarańczowy glazurowany kurczak
Grillowany Tamarynd i pomarańczowy glazurowany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 405 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól i mielony pieprz, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Grillowany Tamarynd i pomarańczowy glazurowany kurczak, Grillowane udka z kurczaka z Tamaryndowcem i pomarańczową glazurą, oraz Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem.

Instrukcje

1
W misce ubić oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek, sól i czarny pieprz; umieścić kurczaka w marynacie i wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 do 6 godzin, obracając kurczaka od czasu do czasu w marynacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
W rondlu ubić bulion z kurczaka, sok pomarańczowy, cukier, skórkę pomarańczową, masło, pastę z tamaryndowca i imbir i umieścić na średnim ogniu. Gotować w energicznym wrzeniu, ubijając często, aż mieszanina zmniejszy się do około 3/4 szklanki i glazury pokrywa tył łyżki, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć z ognia i wymieszać w sosie czosnkowym chile; polewę tamaryndowca przyprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
TamaryndTamarynd
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu. Spryskaj patelnię grillową sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wlać około 3 łyżki szkliwa tamaryndowca do małej miseczki do fastrygowania i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Piersi kurczaka ułożyć na rozgrzanym grillu; wyrzucić zużytą marynatę. Grilluj kurczaka, aż rumiane, mięso nie jest już różowe w środku, a soki są jasne, około 4 minut na stronę, fastrygując zarezerwowaną glazurą tamaryndowca. Natychmiastowy odczyt mięsa termometr włożony do najgrubszej części piersi powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
TamaryndTamarynd
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przełożyć kurczaka na talerz i podawać z pozostałą glazurą tamaryndowca wylaną na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn