Grillowany stek z łuku na patyku
Need a danie główne bezglutenowe? Grillowany stek z łuku i strzały na patyku może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 59G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.54 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Mieszanka przypraw grill, sos worcestershire, szaszłyki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek na patyku, Hoisin BBQ Steak-on-a-Stick z salsą ananasową, oraz Stek z kurczaka smażony na patyku z sosem Whatsthishere dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku bułek stekowych: rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Butterfly stek z boku. Przykryć stek z tworzywa sztucznego i Funt go do około 1/4-cala grubości upewniając się, aby zachować prostokątny kształt jak najlepiej. Stek pokroić na 4 równe prostokąty.
Ułóż kawałek stek tak, że ziarno mięsa idzie bokiem. Równomiernie posypać przyprawą do grilla, używając 1 łyżki stołowej, na każdym prostokącie. Pieczone plastry czerwonej papryki podzielić między mięso, a następnie posypać każdy kawałek 1/4 szklanki sera.
Zaczynając od dolnej krawędzi i odchodząc od Ciebie, zwiń wołowinę w ciasną kłodę. Powtórz z pozostałymi kawałkami. Umieść 2 rolki, z powrotem do tyłu, ze szwami skierowanymi do siebie i zrób to samo z pozostałymi 2 rolkami. Szaszłyk rolki z 6 szaszłyki rozmieszczone równomiernie od siebie tak, że każdy szaszłyk przechodzi przez obie rolki. Powtórz z pozostałymi rolkami i szaszłykami. Pokrój rolki między szaszłykami, aby każdy szaszłyk miał 2 okrągłe rolki, jak patyk z 2 lizakami. Doprawić każdą roladę pozostałą przyprawą grillową.
Ruszt grillowy posmarować olejem rzepakowym.
Połóż rolki, płaską stronę w dół i grilluj przez 3 minuty na stronę.
Roladki przełożyć na duży talerz i podawać z pikantnym sosem jogurtowym.
Połącz wszystkie składniki razem w misce i wymieszać aż do wymieszania.