Grillowany stek z sosem Barbecue Bourbon
Grillowany stek Flankowy z sosem Barbecue Bourbon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 37g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.41 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz ocet balsamiczny, bulion wołowy o mniejszej zawartości sodu, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Z Flanki Z Balsamicznym Sosem Barbecue, Kanapki ze stekiem z jabłkowym sosem Barbecue, oraz Letnie Igrzyska Olimpijskie grill z marynowanym, grillowanym stekiem i Bacardi Light Mojito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill do średniej wysokości.
Posyp stek rozmarynem, pieprzem i koszerną solą.
Umieść stek na stojaku grillowym pokrytym natryskiem; grilluj 7 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z grilla; odstawić 10 minut. Przykryć i ogrzać.
Podczas gdy stek odpoczywa, rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 1 minutę.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę. Wymieszać z bulionem i cukrem. Doprowadzić do wrzenia; gotować 3 minuty lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bourbonem, octem i 1/8 łyżeczki soli.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.