Grillowany stek z cukinią
Grillowany stek i cukinia to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 39g białka, oraz 24g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, czerwone ziemniaki dla dzieci i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 83%. Podobne przepisy to Stek Burrito z grillowaną cukinią, Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, oraz Grillowany stek z polędwicy z letnim Ragoutem warzywnym i frytkami Stekowymi.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Umieść ziemniaki w średnim rondlu, dodaj czosnek, 1/2 łyżeczki soli i wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół; odcedzić, odrzucając czosnek.
W międzyczasie wymieszaj oliwę z oliwek, rozmaryn, tymianek, skórkę z cytryny, 1 łyżeczkę soli i pieprz do smaku w małej misce. Cukinię wrzucić do miski z 1 łyżką oleju ziołowego. Stek natrzeć łyżką pozostałego oleju ziołowego.
Grilluj stek, obracając się raz, około 10 minut dla średnio rzadkich (termometr włożony do środka steku powinien zarejestrować 130 stopni F do 135 stopni F).
Przenieś na talerz, aby odpocząć. Tymczasem, grill cukinię, obracając raz, aż dobrze zaznaczone i chrupiące-przetargu, o 10 protokół.
Przełożyć na talerz i posypać połową soku z cytryny.
Ziemniaki wymieszać z pozostałym olejem ziołowym i sokiem z cytryny, natką pietruszki oraz solą i pieprzem do smaku.
Podawać ze stekiem i cukinią.
Zdjęcia Antonis Achilleos