Grillowany stek Tri-Tip z salsą z papryki
Przepis Grillowany stek Tri-Tip z salsą paprykową może być wykonany w około 35 minut. Na 2,65 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 32G białka, oraz 22g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z prostych przepisów wymaga ząbków czosnku, soli, pietruszki i zielonej cebuli. Przepis ten zachwycił 473 osoby. Wiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Grillowany marynowany tri-Tip stek z czerwoną papryką Cilantro Pesto {Giveaway}, Pikantne grillowane Tri-Tip z Trio salsy, oraz Grillowany stek Tri-Tip z melasą marynatą Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynować stek: przygotować marynatę w dużej misce, mieszając razem wszystkie składniki marynaty.
Umieścić stek w misce i płaszcz ze wszystkich stron z marynaty. Marynować przez 20 minut podczas podgrzewania grilla.
Przygotuj grill: przygotuj grill na bezpośrednie wysokie ciepło. Jeśli używasz węgla drzewnego, użyj około 5 funtów węgli. Brzeg węgle tak, że więcej z nich są po jednej stronie niż po drugiej, tak, że masz wysoką strefę ciepła i dolnej strefy ciepła.
Wytrawny stek, posypać solą i pieprzem: gdy grill będzie gotowy i gorący, wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Obficie posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Umieść tri-tip na gorącej stronie grilla. Nie zdejmuj pokrywy i uważaj na flary.
Jak mięso Brązy, każdy tłuszcz topi się i kapać na węgle powodując flary-ups. Są w porządku, o ile nie wymkną się spod kontroli.
Trzymaj tri-tip wokół grilla z dala od płomieni, jeśli staną się zbyt wysoko. Brązowa studnia po obu stronach.
Przenieś stek na niższą stronę grilla na ciepło: gdy stek tri-tip jest rumiany na całym, przenieś go na niższą stronę grilla na ciepło.
Przykryj grill i zamknij otwory wentylacyjne na tyle, aby utrzymać temperaturę około 300-325 ° F w grillu. (Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, możesz umieścić termometr do mięsa przez otwory wentylacyjne, aby zmierzyć ciepło.)
Jeśli używasz grilla gazowego, wyłącz jeden z palników i przesuń mięso nad tym palnikiem w celu pośredniego ogrzewania.
Sprawdzić temperaturę: trzy końcówki gotować, aż termometr do mięsa wskaże 54° Po włożeniu do najgrubszej części mięsa (15-30 minut, w zależności od grubości mięsa).
Zdjąć z grilla, przykryć folią i odstawić na 15 minut.
Dodać salsa: zrobić Salsa papryka mieszając razem wszystkie składniki salsy w małej misce.
Pokrój tri-tip w 1/4-calowe plastry w poprzek ziarna mięsa.
Podawać z salsą z papryki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje do steków Tri Tip. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.