Grillowany stek na rukoli
Grillowany stek na Arugulanie to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 272 kalorie, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz sok z cytryny, delikatne gałązki rukoli, steki z wołowiny bez kości i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem, Marynowany Grillowany stek z sałatką z rukoli, oraz Grillowana Pizza ze stekiem, gruszką i rukolą.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 1 quart wody i soku z cytryny. Wypłukać karczochy. Zaczynając od dolnych, zewnętrznych płatków, odrywaj i odrzucaj liście w pobliżu podstaw, aż do tych, które są w połowie zielone i w połowie żółte. Pokrój zielone wierzchołki z szyszek.
Wyciąć łodygi równo z podstawami i odciąć wszelkie pozostałe ciemnozielone.
Wytnij karczochy na pół wzdłuż i, jeśli środek jest rozmyty lub kłujący, zeskrobaj. Upuść karczochy w wodzie cytrynowej jako przycięte. Wyciągnij karczochy i pokrój cienki papier w robocie kuchennym, za pomocą osłony dłoni na krajalnicy pudełkowej lub mandolinie lub ostrym nożem. Powrót plastry do wody cytrynowej.
Opłukać wołowinę i osuszyć; odciąć nadmiar tłuszczu powierzchniowego. Natrzyj 1 łyżkę oliwy z oliwek na cały stek.
Ustaw stek na grillu na solidnym łóżku ze średnich węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 5 do 6 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować, obracając raz, aż do rzadkości (czerwony do różowoczerwonego w środku i bladoróżowy w pobliżu powierzchni; wyciąć, aby przetestować lub włożyć termometr w środku najgrubszej części-powinien zarejestrować około 125), 12 do 16 minut ogółem lub średnio Rzadki(różowoczerwony w środku, szary w pobliżu powierzchni, 135 w środku), 16 do 20 minut ogółem.
Pozostawić w ciepłym miejscu na około 5 minut.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj 1 łyżkę każdej oliwy z oliwek i octu balsamicznego.
Dodać rukolę i delikatnie wymieszać. Ułóż rukolę na dużym talerzu. Do miski dodać po 1 łyżce oliwy z oliwek i octu balsamicznego.
Dobrze odsączyć plastry karczocha i dodać do miski; delikatnie wymieszać.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Rozłóż karczochy i opatrunek równomiernie na rukoli.
Pokrój stek w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala i ułóż, lekko nakładając się, na rukoli.
Posypać lekko solą i pieprzem. Obieraczką do warzyw ogolić loki sera na stek.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek; dodać więcej oleju do smaku.