Grillowany stek balsamiczny i marynowany sojowo
Grillowany stek balsamiczny i marynowany sojowo jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka cebuli, musztarda dijon, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Balsamiczny-marynowany Grillowany stek z papryką, Stek Balsamiczny-Marynowany, oraz Stek balsamiczny i marynowany w Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić cebulę, czosnek, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sos sojowy, musztardę Dijon, rozmaryn, sól i pieprz razem w misce do mieszania.
Umieść stek z boku w dużej plastikowej torebce.
Wlać marynatę do worka i płaszcz stek z marynatą. Wycisnąć nadmiar powietrza z worka i zamknąć. Marynować w lodówce co najmniej 30 minut, do 2 dni.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjmij stek z marynaty i wstrząśnij, aby usunąć nadmiar płynu. Marynata rezerwowa.
Gotuj stek, aż będzie jędrny, gorący w środku i po prostu zmieniający się z różowego na szary, 6 do 8 minut na stronę, szczotkując od czasu do czasu zarezerwowaną marynatą. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać 150 stopni F (65 stopni C).
Wyjmij stek na deskę do krojenia i odpocznij mięso 5 minut przed krojeniem cienko przez ziarno.