Grillowany półmisek z indykiem i warzywami
Grillowany półmisek z indykiem i warzywami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 105 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka cukinii, kłosy kukurydzy, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Półmisek Z Grillowanymi Warzywami, Półmisek Z Grillowanymi Warzywami, oraz Półmisek Z Grillowanymi Warzywami.
Instrukcje
Pierś indyka opłukać i osuszyć. Wykonaj wzdłużne cięcie około 2/3 przez najgrubszą część piersi. Poklepać mięso, aby było równomiernie grube. Jeśli nadal nierówne, zrobić więcej cięć równolegle do pierwszego, przez najgrubsze części, i ponownie naciśnij, aby spłaszczyć indyka.
Aby zrobić sos, wymieszaj sok pomarańczowy, sok z cytryny, pieprz, czosnek i 1 łyżeczkę soli.
1/2 szklanki sosu wymieszać z olejem; przykryć i schłodzić pozostały sos.
W misce, płaszcz indyka z 1/4 szklanki sosu z olejem.
Obierz i pokrój cebulę w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala.
Pomarańcze pokroić w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala. Odrzuć końce. Nawlecz cebulę przez szerokość rund na cienkie metalowe szaszłyki, aby utrzymać je płasko. Nawlecz pomarańcze w ten sam sposób na więcej szaszłyków.
Łodyga i nasiona papryki; pocięte wzdłuż na ćwiartki.
Odciąć końce cukinii, a następnie pokroić squasha na pół w poprzek i wzdłuż. Kawałki gwintu wzdłuż na cienkie metalowe szaszłyki.
Usunąć i wyrzucić łuski i jedwab z kukurydzy. Ciężkim nożem, stukając w razie potrzeby młotkiem, pokrój kukurydzę w poprzek na 2-calowe rundy.
Wszystkie warzywa i plastry pomarańczy posmarować pozostałym sosem z oliwą.
Umieść indyka, wszystkie warzywa i plastry pomarańczy na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na grillu gazowym na dużym ogniu (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund). Zamknij pokrywę na grillu gazowym.
Obróć warzywa i plasterki pomarańczy, obracając w razie potrzeby równomiernie, około 5 minut dla pomarańczy, 10 do 12 minut dla warzyw. Jak zrobiono, przenieść na duży talerz.
Gotować indyka, obracając raz, tylko do momentu, gdy mięso będzie 160 na termometrze lub białe w środku najgrubszej części (wycięte do testu), 15 do 20 minut.
Przelej indyka na talerz.
Pokrój mięso na kawałki i wyciągnij szaszłyki z warzyw i pomarańczy.
Na półmisek polewamy sosem, dodajemy sól do smaku.