Grillowany mostek z pikantnym sosem Mopowym

Grillowany mostek z pikantnym sosem Mopowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego mostka z pikantnym sosem Mopowym. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 7,91 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 123g białka, 89g tłuszczu, oraz w sumie 1498 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka ostrego sosu, pieprzu, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Pikantny Przyprawiony Mostek, Słodki i pikantny mostek, oraz Sweet & Tangy Mostek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Posmaruj mostek ze wszystkich stron masą przyprawową. Na patelni dodać cebulę, czosnek i piwo. Ułóż mostek na patelni, luźno przykryj folią i włóż do piekarnika na 2 1/2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Połącz wszystkie składniki mopa w średnim garnku. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i niech gotować przez 5 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyjmij mostek z piekarnika i połóż go na grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Dodaj płyn z patelni do sosu mopa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Szczotkuj mostek obficie sosem z mopa i grilluj, aż mostek rozwinie ładną skórkę około 5 minut na stronę. Upewnij się, że szczotkować mostek o co 2 minuty z sosem mop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Przenieś mostek z grilla na deskę do krojenia i pozostaw 5 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Pokroić mięso, na ziarno, na 1/4 cala grubości plastry. Top z odrobiną pikantnego sosu mop i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
11
W małej misce dodać wszystkie składniki przyprawy rub. Wymieszać razem widelcem, aż do dobrze wymieszanego. Rezerwy 3 łyżki rub do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Posypać pozostałe przyprawy pocierać części kurczaka, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
13
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
14
Dodać kurczaka i gotować przez 8 do 10 minut na stronie. Jeśli używasz grilla na świeżym powietrzu, podgrzej grill na niskim poziomie. Ułożyć kurczaka na grillu, przykryć i grillować na pośrednim ogniu, aż gotowane przez około 10 do 15 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Podczas gdy kurczak jest grillowanie dodać wszystkie składniki sosu do grilla na małej patelni i dobrze wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i niech gotować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Kurczaka posmarować sosem z grilla. Gotować przez 3 minuty, odwrócić i posmarować drugą stronę kurczaka z pozostałym sosem i gotować i dodatkowe 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
17
Pozostaw na 5 minut przed podaniem. Zarezerwuj 2 uda do innego użytku. Ułożyć kurczaka na półmisku i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
18
Zmiksować dynię z olejem rzepakowym i posypać solą i pieprzem. Umieścić na grillu i gotować przez 3 do 4 minut na stronie na bezpośrednim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
19
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia i pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
20
Przełożyć do miski i podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

1porcja startego parmezanu2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/4 szklanki brązowego cukru (jasnego lub ciemnego, cokolwiek masz)1 1/4 szklanki brązowego cukru (jasnego lub ciemnego, cokolwiek masz)1kilogramymostek wołowy, cięty punktowomostek wołowy, cięty punktowo340papryka habanero1 uncja mieszanki gorącej czekolady1 uncja mieszanki gorącej czekolady0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1kilogramyudka z kurczaka z kościąudka z kurczaka z kością1porcja startego parmezanupółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahampółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego0warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1porcja startego parmezanuposiekany czosnekposiekany czosnek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo posiekany czosnekświeżo posiekany czosnek2warzywo (np. szpinak)posiekany czosnekposiekany czosnek1porcja startego parmezanupółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1porcja startego parmezanu2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2warzywo (np. szpinak)2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone1porcja startego parmezanuopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1porcja startego parmezanukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1( bakłażany)cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahamuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody0warzywo (np. szpinak)świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz1warzywo (np. szpinak)Cebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1porcja startego parmezanu1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1porcja startego parmezanupikantna musztarda brązowapikantna musztarda brązowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego1porcja startego parmezanuSos WorcestershireSos Worcestershire1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSos WorcestershireSos Worcestershire4żółty squash, pokrojony wzdłuż w 1/2żółty squash, pokrojony wzdłuż w 1/2
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn