Grillowany kurczak ze świeżą kukurydzą
Grillowany kurczak ze świeżą kukurydzą jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 736 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 56 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, rukolę, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany kurczak Musztardowy ze świeżą kukurydzą Polenta, Sałatka z grillowanego kurczaka z fetą, świeżą kukurydzą i jagodami, oraz Grillowany kurczak marynowany Curry & Kefir ze świeżą kukurydzianą salsą.
Instrukcje
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła. Zetrzyj skórkę z cytryn na równi 1 łyżka.
Cytryny pokroić na pół; wycisnąć sok z cytryn do miarki do równej 1/4 szklanki.
Ubić razem skórkę z cytryny, sok z cytryny, czosnek, kolejne 3 składniki i 1 łyżeczka. sól. Rezerwa 1/4 szklanki mieszanki cytryny.
Wlać pozostałą mieszaninę cytryny do dużej plastikowej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; dodać kurczaka. Uszczelnić i schłodzić 15 minut, obracając raz.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Pędzel kukurydziany z 1 łyżką. oliwa z oliwek; posypać pozostałą 1/2 łyżeczki. sól.
Grilluj kurczaka i kukurydzę w tym samym czasie, przykryte pokrywą grilla, 20 minut, obracając kurczaka raz i obracając kukurydzę co 4 do 5 minut.
Zdjąć kurczaka i przykryć. Trzymaj każdą grillowaną kolbę pionowo na desce do krojenia i ostrożnie tnij w dół, tnąc jądra z kolby.
Wymieszać razem mieszankę chleba kukurydzianego i 2/3 szklanki wody w małej misce, aż będzie gładka. Wymieszać z bazylią i 1 szklanką grillowanych ziaren kukurydzy.
Na gorącą, lekko nasmarowaną patelnię wlać około 1/4 szklanki ciasta na każde ciasto kukurydziane. Gotować ciasta 3 do 4 minut lub aż szczyty są pokryte pęcherzyków i krawędzie wyglądają suche i gotowane; obrócić i gotować z drugiej strony.
Cienko pokroić kurczaka. Aby służyć, umieść 2 placki kukurydziane na każdym talerzu, wierzch z kurczakiem i 2 plastrami boczku. Wrzucić rukolę z zarezerwowanej mieszaniny cytryny.
Na boczek ułożyć rukolę i posypać ziarnami kukurydzy.