Grillowany Kurczak Tandoori

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj grillowanego kurczaka Tandoori. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 187 kalorii, 29g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny i 20 minut. Jeśli masz sól i pieprz, puder tandoori masala, udka z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowany Kurczak Tandoori, Grillowany Kurczak Tandoori, oraz Tandoori Grillowany Kurczak.
Instrukcje
Wymieszać sok z limonki, jogurt, proszek tandoori, sól i pieprz w misce.
Wlać mieszaninę do zamykanej plastikowej torby.
Dodać kurczaka, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjąć kurczaka z worka i przenieść na talerz lub blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami. Kawałki kurczaka osuszyć większą ilością papierowych ręczników.
Grilluj kurczaka na rozgrzanym grillu z pokrywką otwartą na 2 minuty. Zamknij pokrywkę i kontynuuj grillowanie kurczaka przez 6 minut.
Obróć kurczaka, zamknij pokrywkę i grilluj, aż będzie dobrze rumiane, a mięso nie będzie już różowe w środku, około 6 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda powinien odczytywać 180 stopni F (82 stopni C).