Grillowany Kurczak Spiedies
Grillowany kurczak Spiedies może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 630 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,86 zł za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka pieprzu, płatki pieprzu, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Podobne przepisy to Chicken Spiedies (kanapki z grillowanym kurczakiem marynowane cytryną i ziołami), Marynowane zapiekanki z kurczaka z sosem czosnkowym, oraz Spiedy.
Instrukcje
Połącz ocet, oliwę z oliwek, sok z cytryny, miętę, czosnek, cukier, oregano, bazylia, sól, płatki czerwonej papryki i czarny pieprz w blenderze. Puree do upłynnienia, około 30 sekund.
Udka z kurczaka umieścić w dużej plastikowej torebce, zalać marynatą i wmasować do okrycia. Wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjąć kurczaka i umieścić na szaszłyki. Doprawić solą.
Zalać marynatą do małego rondla. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż zmniejszy się nieznacznie, o 2 protokół.
Umieść szaszłyki na rozgrzanym grillu i gotuj przez 5 do 6 minut, obracaj i gotuj, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a soki będą czyste, 5 do 6 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Wyjąć z grilla i pozostawić mięso na kilka minut.
Toast hoagie rolls i rozprowadzić każdy z niektórych zastrzeżone marynaty.
Na każdej rolce umieścić szaszłyk i ostrożnie wyjąć szaszłyk, pozostawiając kurczaka w bułce.