Grillowany kurczak kolendrowy z marynowanym pomidorem i salsą z awokado

Grillowany kurczak kolendrowy z marynowanym pomidorem i salsą z awokado
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowany kurczak z kolendry z marynowanym pomidorem i salsą z awokado może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 991 kalorii, 50g białka, oraz 77 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka kolendry, zielona cebula, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany kurczak z salsą pomidorową z awokado, Grillowany kurczak rozmarynowy z salsą pomidorowo-awokado, oraz Łosoś limonkowo-kolendrowy z grillowaną kukurydzą i salsą z awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób salsę: w misce połącz pomidory, chiles i zieloną cebulę. W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić ocet do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać brązowy cukier i sól i gotować, mieszając, aż do rozpuszczenia, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SólSól
3
Zdjąć z ognia. Umieść imbir, czosnek i suche przyprawy w misce. W innym średnim rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż do zgryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
5
Zdjąć z ognia, wymieszać z przyprawionym octem i zalać mieszanką pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
PomidorPomidor
6
Niech Salsa ostygnie, a następnie przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin. Około 1 godziny przed podaniem pokroić awokado na 3/4 cala. kawałki, dodać do salsy i doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
7
Zrobić kurczaka: w dużej misce, połączyć oliwę z oliwek, sok z limonki i przyprawy. Włączyć kurczaka w mieszaninie płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
PrzyprawyPrzyprawy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Odstawić w temperaturze pokojowej, obracając się od czasu do czasu, 30 do 45 minut.
9
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550). Podnieś kurczaka z marynaty (Odrzuć marynatę) i grilluj kurczaka, przykryte, często obracające się, aż nie będą już różowe w środku, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Przełożyć kurczaka na talerz i łyżkę salsy na wierzchu, oszczędzając połowę płynu do innego użycia (np. sos sałatkowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SałatkowySos Sałatkowy
Cały KurczakCały Kurczak
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn