Grillowany kurczak kolendrowy z marynowanym pomidorem i salsą z awokado
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowany kurczak z kolendry z marynowanym pomidorem i salsą z awokado może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 991 kalorii, 50g białka, oraz 77 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka kolendry, zielona cebula, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany kurczak z salsą pomidorową z awokado, Grillowany kurczak rozmarynowy z salsą pomidorowo-awokado, oraz Łosoś limonkowo-kolendrowy z grillowaną kukurydzą i salsą z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób salsę: w misce połącz pomidory, chiles i zieloną cebulę. W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić ocet do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Pomidor
Ocet
Papryka Chili
Zęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać brązowy cukier i sól i gotować, mieszając, aż do rozpuszczenia, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Sól
3
Zdjąć z ognia. Umieść imbir, czosnek i suche przyprawy w misce. W innym średnim rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż do zgryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Imbir
Przyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
5
Zdjąć z ognia, wymieszać z przyprawionym octem i zalać mieszanką pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Pomidor
6
Niech Salsa ostygnie, a następnie przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin. Około 1 godziny przed podaniem pokroić awokado na 3/4 cala. kawałki, dodać do salsy i doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Awokado
Zęby Przyrodzenia
7
Zrobić kurczaka: w dużej misce, połączyć oliwę z oliwek, sok z limonki i przyprawy. Włączyć kurczaka w mieszaninie płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Przyprawy
Oliwa Z Oliwek
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Odstawić w temperaturze pokojowej, obracając się od czasu do czasu, 30 do 45 minut.
9
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550). Podnieś kurczaka z marynaty (Odrzuć marynatę) i grilluj kurczaka, przykryte, często obracające się, aż nie będą już różowe w środku, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Przełożyć kurczaka na talerz i łyżkę salsy na wierzchu, oszczędzając połowę płynu do innego użycia (np. sos sałatkowy).
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.