Grillowany dorsz z papryką i Salsa Mango Party-in-your-Mouth!
Grillowany dorsz z papryką i Salsa Mango Party-in-your-Mouth! jest bezmleczny i pescatarian hor d ' oeuvre. Za $5.29 za porcję, ten przepis okładki 40% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 51g białka, 21g tłuszczu i w sumie 580 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Kilka osób naprawdę polubiło to meksykańskie danie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Jeśli masz pod ręką fasolę garbanzo, tortille z mąki, filety z dorsza i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 93%. Podobne przepisy obejmują Przepyszne pikantne szaszłyki z dorsza z salsą ananasową, Dorsz z sałatką z ogórka, awokado i mango salsa, oraz Grillowane steki z żeberka z salsą z ustami.
Instrukcje
1
W misce wymieszaj mango, pomidor, ogórek, fasolę garbanzo, sok z limonki, sok z cytryny, papryczkę jalapeno, płatki czerwonej papryki i bazylię cytrynową; dopraw solą koszerną. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Bazylia Cytrynowa
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Gałązki Kopru Włoskiego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu, aby uzyskać wysoką temperaturę i lekko naoliwić ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Dopraw dorsza papryką, solą i pieprzem; posmaruj olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Uncje Płynu świeżej Wody
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
4
Gotuj dorsza na rozgrzanym grillu, aż ryba będzie łatwo płatkować widelcem, około 3 minut z każdej strony. Szybko podgrzej tortille na grillu tuż przed zakończeniem dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Dorsza podawaj w ciepłych tortillach z salsą mango.
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.